Ευτυχία

Κάθε μήνα στο blog, θα υπάρχει ένα θέμα, που θα σας βοηθάει να εκπληρώσετε τα όνειρα σας και να σας φέρει ένα σκαλοπάτι πιο κοντά στο σκοπό της ζωής σας. Θα σας δίνει λύσεις, έμπνευση και θα σας κινητοποιεί θετικά.

Έτσι το θέμα για το Φεβρουάριο είναι η ευτυχία.

Πως μπορείτε να γίνεται ευτυχισμένοι?

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η ευτυχία είναι στιγμές. Ότι δεν μπορούν να ζουν καθημερινά ευτυχισμένοι.Ότι η ευτυχία είναι για λίγους και ότι υπάρχουν άνθρωποι που γεννήθηκαν τυχεροί και άλλοι που γεννήθηκαν άτυχοι. Αυτό είναι μια πεποίθηση που επικρατεί στο συλλογικό ασυνείδητο και έχει γίνει μέρος της πλειοψηφίας του κόσμου.

Είτε είστε φτωχός, είτε πλούσιος, σε σχέση ή μόνος, με φίλους ή χωρίς, η ευτυχία είναι εσωτερική υπόθεση και ξεκινάει την ώρα που σταματάτε να είστε τα ΠΡΕΠΕΙ και γίνεστε τα ΘΕΛΩ σας.

Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, η δουλειά, οι ευθύνες μας εξαντλούν ενεργειακά και φτάνοντας το βράδυ νιώθουμε απλά στραγγισμένοι, κουρασμένοι, ακόμη και θυμωμένοι.

Πολλές φορές δεν έχει να κάνει με το τι κάνουμε αλλά πως το κάνουμε ή με ποιο τρόπο κάνουμε κάτι.

Μπορεί να κάνετε τη δουλειά των ονείρων σας, να αγαπάτε το σύντροφο και τα παιδιά σας, αλλά να μην έχετε καταφέρει να είστε ευτυχισμένοι.

Η κάθε μέρα διαδέχεται την επόμενη χωρίς αλλαγή, χωρίς να γίνεται τίποτα συγκλονιστικό. Ναι είναι αλήθεια ότι η ρουτίνα σκοτώνει τον έρωτα, το πάθος, τη δημιουργικότητα και τη θέληση για ζωή. Όμως αυτό είναι κάτι που το έχετε επιλέξει. Κάθε στιγμή αποφασίζετε για τη ζωή σας, εντελώς υποσυνείδητα.

Τα τρία βήματα που είναι αρκετά για να σας φέρουν κοντά στην ευτυχία.

1.Μένω συνειδητός

Το πρώτο που σας προτείνω είναι να γίνετε συνειδητοί. Πολλές φορές νιώθουμε δυσαρεστημένοι, χωρίς να ξέρουμε τι μας φταίει. Ξεκινήστε λοιπόν σήμερα και γράψτε σε ένα χαρτί όλα αυτά που σας ενοχλούν σε εσάς. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.Όταν γράφουμε, είναι πιο εύκολο να εντοπίσουμε τις βαθιές σκέψεις και συναισθήματα που μας κρατάνε πίσω.

Εντοπίστε τι σας ενοχλεί σε εσάς. Όχι στους άλλους. Συνήθως κρίνουμε πολύ αυστηρά και λέμε:

"αν ο άντρας μου είχε περισσότερα χρήματα θα πηγαίναμε ταξίδια και αυτό θα ανανέωνε τη σχέση μας".

Αντί να εστιάζετε στον άλλον και στο τι κάνει σωστά και τι όχι, ρωτήστε τον εαυτό σας.

Τι χρειάζεται να κάνω εγώ για να ανανεώσω τη σχέση με το σύντροφο μου. Πως μπορώ να έχω περισσότερα χρήματα, χρόνο για ταξίδια και αναψυχή?

Είναι εύκολο να κατηγορούμε τους άλλους για όσα δεν έχουμε και δύσκολο να αναλάβουμε την ευθύνη της ζωής μας

2.Συναίσθημα

Μόλις εντοπίσετε το πρόβλημα ξεκάθαρα, δείτε πως σας κάνει να αισθάνεστε.

Ποιο είναι το αρνητικό συναίσθημα που κυριαρχεί στη παλέτα της καρδιάς σας.

Αν λοιπόν νιώθετε απογοητευμένοι ή λυπημένοι, πρέπει να ξέρετε πως αυτά τα συναισθήματα θα σας αποδυναμώσουν ενεργειακά. Θα σας στραγγίξουν στη κυριολεξία. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να συνεχίστε να βιώνετε την ίδια φλατ πραγματικότητα, χωρίς να μπορείτε να την αλλάξετε.

Ξεκινήστε σήμερα κιόλας!

Κάθε φορά που εντοπίζετε ένα αρνητικό συναίσθημα, πείτε: Άκυρο, άκυρο, άκυρο και εστιάστε σε ένα θετικό.Στην αρχή μπορεί να νιώθετε αμήχανα και να σας φαίνεται ψεύτικο, σιγά σιγά θα εκπαιδεύσετε το νου σας να σκέφτεται θετικά.

3.Οραματισμός.

Για να υλοποιήστε μια νέα όμορφη πραγματικότητα, διαλογιστείτε!

Πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές και χαλαρώστε.Καθώς ο νους σας ηρεμεί, τα εγκεφαλικά κύματα μετατρέπονται από Βήτα σε Άλφα και από εκεί σε Θήτα.Τα εγκεφαλικά κύματα Θήτα είναι τα κύματα της υλοποίησης αφού μας κρατάνε στο εδώ και τώρα.

Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε όλα όσα επιθυμείτε. Προσπαθήστε να μείνετε συνειδητοί καθ όλη τη διάρκεια του διαλογισμού. Νιώστε πληρότητα, χαρά, ενθουσιασμό καθώς πίσω από τα κλειστά σας βλέφαρα βλέπετε όλα όσα θέλετε.

Κάντε καθημερινά αυτό το διαλογισμό - οραματισμό και σε μερικούς μήνες θα έχετε δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα..

Ο Οραματισμός μαζί με το συναίσθημα είναι το καύσιμο που κινεί τη μηχανή (εγώ) και υλοποιεί το στόχο σας.

Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα! Πραγματικά θα αρχίσετε να βιώνετε θαύματα στη ζωή σας!

Και μην ξεχνάτε να βάλετε μια μεγάλη δόση αγάπης σε ότι κάνετε.

Γιατί η αγάπη όλα τα θεραπεύει!

#ευτυχία #lifecoaching #thetahealing #οραματισμός

Featured Posts
Recent Posts