Διαλογισμός για αρχάριους

Έχετε σκεφτεί να διαλογιστείτε αλλά η ιδέα και μόνο ότι θα πρέπει να μείνετε ακίνητοι, να σωπάσετε το νου σας τρομάζει ? Όσα χρόνια εργάζομαι σαν πνευματική δασκάλα και ενεργειακή θεραπεύτρια, έχω ακούσει όλων των ειδών τις δικαιολογίες. Από το δεν έχω χρόνο, φοβάμαι ότι μπορεί να κάνω κάτι λάθος ενώ διαλογίζομαι, "αυτά τα πράγματα", (εννούν το διαλογισμό) είναι για τους γιογκι και για αυτούς που είναι πολύ πνευματικοί.

Σήμερα λοιπόν θα σπάσουμε το μύθο για το διαλογισμό και θα σας πω,ότι τα οφέλη που μπορείτε να αποκομίσετε είναι τόσα πολλά που πραγματικά αν βάλετε ελάχιστα καλή πρόθεση θα δείτε τεράστια αλλαγή στη ζωή σας. Το μυαλό πάντα αντιδράει στην ιδέα του καινούργιου.Ξεκινώντας μπορεί να νιώσετε άβολα,αν όμως επιμείνετε και γίνει η ρουτίνα σας θα δυναμώνετε το ανοσοποιητικό σύστημα, θα ισορροπήσετε τις ορμόνες, θα αποβάλλετε το στρες και θα ενισχύσετε τη διαίσθηση σας.

Ακόμη και μερικά λεπτά να αφιερώσετε θα νιώσετε τα ευεργετικά αποτελέσματα..

Στο διαδίκτυο θα βρείτε άπειρους τρόπους για να διαλογιστείτε. Στη πραγματικότητα υπάρχει τόση πολλή πληροφορία που μπορεί να σας μπερδέψει, να σας κουράσει και να σας κάνει να αμφιβάλλετε αν πράττεται σωστά.

Έχω δημιουργήσει ένα διαλογισμό για αρχάριους,που τον έχω ονομάσει : "Γνωρίζω να διαλογίζομαι".

Πραγματικά πιστεύω πως όλοι οι άνθρωποι,ανεξαιρέτως φυλής, πίστης και μόρφωσης βαθιά μέσα στη ψυχή τους, ξέρουν το μυστικό για να είναι υγιείς και ισορροπημένοι. Ξεκινώντας λοιπόν ως αρχάριοι, θα βρει ο καθένας σας το δικό του ρυθμό και στυλ, που του ταιριάζει. Εγώ απλά σας κάνω μια μικρή ενθύμηση!

"Το Γνωρίζω να διαλογίζομαι", έχει 5 απλά βήματα.

Πρώτο βήμα. Διαλογιστείτε νωρίς το πρωί.

Πριν ξεκινήσετε τη μέρα σας και σας καταπιεί η καθημερινότητα και οι υποχρεώσεις, είναι η καλύτερη ώρα να διαλογιστείτε και έτσι δεν έχετε καμία δικαιολογία ότι δεν έχετε χρόνο!

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει όταν διαλογίζεστε το πρωί, είναι ότι είστε ξεκούραστοι και έχετε πολύ λιγότερες αντιστάσεις.

Δεύτερο βήμα. Διαλογιστείτε για Πέντε λεπτά.

Όσο παράδοξο, απίστευτο και να σας φαίνεται, 5 λεπτά καθημερινού διαλογισμού θα κάνουν τη διαφορά στο μέλλον. Ξεκινήστε, αφιερώνοντας πέντε λεπτά από το πολύτιμο χρόνο σας για τις επόμενες 21 μέρες. Σταδιακά αυξήστε το χρόνο σε 10 λεπτά για ακόμη 21 μέρες και έπειτα για 20 λεπτά ή όσο εσείς κρίνετε απαραίτητο.

Τρίτο βήμα. Εστιάστε στην αναπνοή σας

Ναι, για αρχή,δεν χρειάζεστε, τίποτα παραπάνω. Παρατηρήστε τη εισπνοή και τη εκπνοή σας.Εισπνοή από τη μύτη, εκπνοή από τη μύτη.Αν σας βοηθάει, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα μάντρα κατά την εισπνοή και την εκπνοή.

Το αγαπημένο μου είναι: Εισπνέω Αγάπη, Εκπνέω Συμπόνια.

Είναι δύο λέξεις με μεγάλη δόνηση. Κάθε φορά που λέτε, εισπνέω Αγάπη, ανοίγει το τσάκρα της καρδιάς και απελευθερώνεται όλη τη θλίψη και η στεναχώρια. Κάθε φορά που εκπνέετε λέγοντας την λέξη Συμπόνια,στέλνετε θεϊκό φως σε όλη την ανθρωπότητα.

Τέταρτο βήμα. Προσευχή

Όταν ολοκληρώσετε το διαλογισμό σας, μετά τα πέντε λεπτά,(εύχομαι πολύ σύντομα μετά τις 21 μέρες να αυξήσετε σταδιακά το χρόνο σε 10 και 20 λεπτά), κλείστε με μια προσευχή. Η αγαπημένη μου είναι: Ζητώ να μείνω όλη μέρα γαλήνια, η καρδιά μου να έχει αγάπη και συμπόνια για όλους. Εσείς όμως μπορείτε να πείτε τα δικά σας λόγια ή μια προσευχή που ήδη γνωρίζετε.

Πέμπτο βήμα. Γειωθείτε

Μόλις τελειώσετε το διαλογισμό σας, δώστε τρία λεπτά στο σώμα σας να.γειωθεί. Πιείτε ένα ποτήρι νερό, περπατήστε με γυμνά πέλματα και κινήστε το σώμα σας.Διαφορετικά, αν μπείτε αμέσως στη ροή της καθημερινότητας, μπορεί να νιώσετε αδύναμοι ή ζαλισμένοι. Αυτό συμβαίνει γιατί κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, οι χτύποι της καρδιάς ελαττώνονται, και τα κύματα του εγκεφάλου είναι μεταξύ Άλφα και Θήτα που είναι χαλαρωτικά και διαλογιστικά. Πριν λοιπόν μπείτε στα εγκεφαλικά κύματα Βήτα, της έντονης δραστηριότητας, Γειωθείτε!

Όσο είστε ακόμη στην αρχή, κρατήστε μια θετική στάση και επιδιώξετε να διαλογίζεστε καθημερινά. Ο διαλογισμός θέλει εξάσκηση και επιμονή. Οι δάσκαλοι του mindfullness meditation λένε να φαντάζεστε τις σκέψεις που ξεπηδάνε από το μυαλό σας την ώρα που διαλογίζεστε σαν συννεφάκια που μπαίνουν και βγαίνουν στο νου σας

#διαλογισμός #mediatation

Featured Posts
Recent Posts