Μάρτιος. Μήνας δράσης


Καλό & ευλογημένο μήνα!

Επιτέλους Μάρτης! Μύρισε άνοιξη και ας κάνουμε ακόμα "βροχερά" μάτια να την δούμε!

Ετυμολογία της λέξης Μάρτιος < λατινική Martius < Mars (Άρης). Ο Άρης Πολεμιστής της φωτιάς μας προτρέπει να περάσουμε στη δράση και στη πράξη. Να βγούμε από τη νάρκη του χειμώνα να κινηθούμε προς νέες επιδιώξεις.

Σας προτείνω λοιπόν να τολμήσετε να κάνετε κάτι το οποίο το σκέφτεστε καιρό ή ακομη και χρόνια και δεν αποφασίζατε να το πράξετε. Μπόρει να είναι ένα χόμπι, μια ξένη γλώσσα, γυμναστήριο, χορός, ζωγραφική, ένα ταξίδι ή μαθήματα μαγειρικής. Δεν έχει σημασία τι θα είναι. Αρκεί να σας αρέσει.

Τολμήστε να ταράξετε τα νερά της ήσυχης ζωής σας και να αφήσετε την ζεστή αλλά ανούσια αγκαλιά του καναπέ σας. Βγείτε από τη ρουτίνα και τη ζώνη ασφάλεια σας.

Κάθε φορά που αποφασίζουμε να κάνουμε κάτι έξω από τα καθιερωμένα, στην αρχή μπορεί να νιώσουμε άβολα. Το υποσυνείδητο, μας ψυθιρίζει: "αυτό δεν μοιάζει και πολύ καλό", "δεν είναι σωστό ". Θέλουμε να γυρίσουμε πίσω στις παλιές συνήθειες που νιώθουμε καλά.

Απλά να ξέρετε ότι το νιώθω καλά -σωστά, ουσιαστικά σημαίνει, μου είναι οικείο.

Να θυμάστε ότι η δυσαρέσκεια που μπορεί να νιώσουμε τις πρώτες μέρες που ξεκινάμε κάτι καινούργιο, είναι η διάλυση των παλαιών συμπεριφορών και πεποιθήσεων. Αλλά είναι okay. Το καινούργιο, το άγνωστο είναι το μέρος που υπάρχουν οι άπειρες δυνατότητες να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας!

Και μην ξεχνάτε να βάλετε λίγη αγαπόσκονη.. γιατί ή αγάπη όλα τα θεραπεύει!


Featured Posts
Recent Posts