Οι καλύτερες θεραπευτικές τεχνικές για κάθε Chakra


Κυριολεκτικά υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι για να θεραπεύσετε και να εξισορροπήσετε τα τσάκρα σας. Οι ποιο δημοφιλείς, είναι ο διαλογισμός και ο οραματισμός. Ο ήχος των Gong, η αρωματοθεραπεία και η γιόγκα βοηθούν επίσης πολύ. Είναι όμως όλοι αυτοί, οι τρόποι σωστοί και για τα 7 κύρια τσάκρα? Εξαρτάται..

Αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι κάθε τεχνική μπορεί να ταιριάζει, να είναι πιο συμβατή για ένα συγκεκριμένο τσάκρα, ενώ για κάποιο άλλο να είναι καλύτερη κάποια άλλη μέθοδος.

Έτσι λοιπόν ο Διαλογισμός και ο Οραματισμός είναι εκπληκτικές τεχνικές, για το το 7ο και 6ο τσάκρα γιατί η συχνότητα αυτών των τσάκρα, είναι υψηλή και λεπτοφυείς , ανταποκρίνονται πολύ καλά σε αυτές τις δύο μεθόδους.

Το 7ο τσάκρα είναι η σύνδεση μας με τη Θεϊκή Πηγή, με το Δημιουργό Όλων Όσων Υπάρχουν. Το 6ο τσάκρα βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια μας και έχει να κάνει με τη διαίσθηση μας.

Κάθε τσάκρα συνδέεται με μια αίσθηση και ένα στοιχείο.

Πρώτο τσάκρα = μυρωδιά/γη

Δεύετρο τσάκρα = γεύση/νερό

Τρίτο τσάκρα = ΕΓΩ/φωτιά

Τέταρτο τσάκρα = άγγιγμα/αέρας

Πέμπτο τσάκρα = ήχος/ακοή

Έκτο τσάκρα = έκτη αίσθηση/φως

Έβδομο τσάκρα = προφητεία/πνευματικότητα

Το Πρώτο Τσάκρα.

Μεταβολίζει την γήινη ενέργεια που είναι βαριά. Η πιο καλή θεραπεία για αυτό το τσάκρα είναι ότι έχει να κάνει με το φυσικό μας σώμα, όπως η Χάθα Γιόγκα. Η αρωματοθεραπεία βοηθάει πολύ γιατί οι μυρωδιές, είναι η αίσθηση του πρώτου τσάκρα. Τα πετρώματα επίσης είναι μια καλή λύση. Πετρώματα σε κόκκινο χρώμα όπως αιματήτης, κοράλι, ρουμπίνι θα δυναμώσουν το τσάκρα αυτό που έχει στοιχείο τη γη.

Το Δεύτερο Τσάκρα.

Η γιόγκα είναι επίσης καλή για το δεύτερο τσάκρα που είναι και αυτό αρκετά γήιν. Η σωστή τροφή βοηθάει, αφού η γεύση συνδέεται με το δεύτερο τσάκρα. Φρούτα και λαχανικά με πορτοκαλί χρώμα, όπως πορτοκάλια, βερύκοκα, ροδάκινα, καρότα, θα το ενισχύσουν .Το κολύμπι και ότι έχει να κάνει με το υγρό στοιχείο θα το ενεργοποιήσει και θα το θεραπεύσει.

Το Τρίτο Τσάκρα.

Οποιαδήποτε μέθοδος που χτίζει την αυτοπεποίθηση είναι καλή για το τρίτο τσάρκα καθώς έχει να κάνει με την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας. Το rebreathing – αναπνοές, η ηλιοθεραπεία (στοιχείο της φωτιάς) είναι ιδανικά. Κάθε πρωί, πριν ξεκινήσετε τη μέρα σας, πάρτε μερικές συνειδητές αναπνοές για 5 λεπτά.

Το Τέταρτο Τσάκρα.

Μια αγκαλιά ίσως να είναι ότι καλύτερο για το τέταρτο τσακρα. Η αγάπη και η στοργή θα βοηθήσουν. Αγαπήστε τον εαυτό σας. Αγκαλιάστε το σώμα σας. Εάν δεν υπάρχει κανείς να το κάνει για εσάς, κάντε το μόνοι σας. Όλες οι ασκήσεις αναπνοής θα το αποσυμφορήσουν αφού ο αέρας είναι το στοιχείο αυτού του τσάκρα.

Το Πέμπτο Τσάκρα

Μάντρας, μουσική, τραγούδι είναι ιδανικές θεραπείες για το τσάκρα του λαιμού. Τα Gong τα singing bowls ή ακόμη και ένα τραγούδι που αγαπάτε, όταν το σιγοτραγουδάτε θα διώξει τα μπλοκαρίσματα από το λαιμό και θα σας βοηθήσει να εκφράζετε την αλήθεια σας.

Το Εκτο Τσάκρα.

Το καλύτερο εργαλείο είναι ο οραματισμός. Ότι μπορούμε να φανταστούμε, μπορούμε και να το υλοποιήσουμε. Καθημερινά καθίστε κάπου ήσυχα και φανταστείτε ότι ένα μοβ πέπλο φεύγει από το τρίτο σας μάτι και νέο φως εισχωρεί στο έκτο τσάκρα. Δείτε το, λαμπερό και ακτινοβόλο!

Το Εβδομο Τσάκρα.

Ο Διαλογισμός είναι η σωστή θεραπεία για να διατηρήσετε ανοιχτό, το έβδομο τσάκρα και να συνδεθείτε με τη Δημιουργική Αρχή. Ο Διαλογισμός του Thetahealing είναι ιδανικός, καθώς, ενεργοποιεί συγκεκριμένα τμήματα του εγκεφάλου μας, «ξυπνάει» την επίφυση και ενισχύει τη πίστη προς τον εαυτό μας και το Θεό.

Για καλύτερα αποτελέσματα :

Η γνώμη μου είναι να δοκιμάσετε διαφορετικές μεθόδους, ώστε να βρείτε αυτή που ταιριάζει σε εσάς περισσότερο και στο τσάκρα που θέλετε να θεραπεύσετε. Να ξέρετε πως συνήθως, η πιο σωστή θεραπεία για εμάς είναι αυτή που της αντιστεκόμαστε. Αν έχω πρόβλημα με το πρώτο και δεύτερο τσάκρα και αρνούμαι να κάνω γιόγκα, μάλλον αυτή είναι και η θεραπεία!

Μαρία Αναστασιάδου

Spiritual Life Coach


Featured Posts
Recent Posts