Αποδοχή. Mια πράξη αγάπης


Αποδοχή είναι η ικανότητα να δεχόμαστε τον άλλον έτσι όπως είναι, χωρίς να προσπαθούμε να τον αλλάξουμε, όταν ο ίδιος δεν είναι έτοιμος για αλλαγή.

Αποδέχομαι δεν σημαίνει συμφωνώ με τον άλλον .Δεν σημαίνει ότι ασπάζομαι τις απόψεις του και τις σκέψεις του.

Αποδέχομαι σημαίνει ότι αφήνω χώρο και χρόνο στον άλλον να αποφασίσει πότε θα κάνει τις αλλαγές και με ποιο τρόπο. Όσο κακό, αρνητικό, δύσκολο ή λάθος, πιστεύουμε ότι είναι αυτό που κάνει ο άλλος, δεν τον κρίνουμε. Όσο και αν διαφωνούμε μαζί του,δεν τον γεμίζουμε ενοχές και τύψεις.Δεν τον κατηγορούμε.Το πιθανότερο είναι ότι θα έχουμε εντελώς αντίθετα αποτελέσματα.

Όταν πιέζουμε πολύ ο άλλος αντιδράει. Δημιουργεί τεράστιες αντιστάσεις. Κάτι που μπορεί να χρειαζόταν μερικές βδομάδες ή μήνες για να αλλάξει, τελικά να πάρει χρόνια.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στη θέση του, να καταλάβεις πως μπορεί να νιώθει.

Η Εν συναίσθηση θα σε οδηγήσει στην Αποδοχή

Μπορεί να μην καταλαβαίνεις ακριβώς τους λόγους που κάποιος πράττει όπως πράττει. Δεν έχει τόσο σημασία. Μην ξεχνάς πως ο κάθε άνθρωπος έχει τους δικές του απόψεις, πεποιθήσεις και βιώματα.. Δείξε σεβασμό και αποδοχή.

Αν θα ήθελες ο αγαπημένος σου να κόψει το κάπνισμα, σταμάτα να τον κατηγορείς ότι το σπίτι, το αυτοκίνητο, η ανάσα του, μυρίζουν άσχημα. Σταμάτα να τον τρομοκρατείς πως θα σε αφήσει χήρα με δύο ορφανά, γιατί θα πάθει καρκίνο και θα πεθάνει.

Να του δημιουργείς ενοχές πως με τρία πακέτα την ημέρα σε δυο χρόνια θα ξεχρεώνατε το δάνειο.

Πες του ότι απορρίπτεις το κάπνισμα, αλλά αποδέχεσαι εκείνον. Ότι αντιλαμβάνεσαι πως το κάπνισμα εξυπηρετεί με κάποιο τρόπο. Μπορεί να τον χαλαρώνει, να του προσφέρει απόλαυση ή οτιδήποτε άλλο.

Συμφωνείστε σε κάποιες αρχές απαράβατες, όπως να καπνίζει στο μπαλκόνι, να κάνει προληπτικές εξετάσεις συχνά.

Αν διαβάζεις όλα αυτά και σου φαίνεται δύσκολο να εφαρμόσεις την αποδοχή τότε σίγουρα σημαίνει πως πρέπει να μάθεις τι σημαίνει να αποδέχεσαι.

Κάνε μια μικρή προσευχή και Ζήτα από τους Αγγέλους σου, να σε μυήσουν στην αποδοχή, στην αγάπη και την κατανόηση.

Όπως και να έχει βάλε μια τζούρα Αγάπης... γιατί η Αγάπη όλα τα θεραπεύει!

#ΑΠΟΔΟΧΉ #ΑΓΑΠΗ

Featured Posts

Something Isn’t Working…

Refresh the page to try again.Error: 687f60a1db9843b39f8464fcb4b72cdd
Recent Posts

Something Isn’t Working…

Refresh the page to try again.Error: f09022432aad4f659936314e760d485a