Φιλία. Μια σχέση αγάπης


Η Anais Nin το έθεσε πολύ ωραία:

Κάθε φίλος αντιπροσωπεύει έναν κόσμο μέσα μας. Ένα κόσμο που δεν θα μπορούσε να υπάρξει πριν την άφιξη του.Μόνο μέσα από αυτή τη συνάντηση, αυτός ο νέος κόσμος γεννιέται.

Ποιος μπορεί να φανταστεί τη ζωή του χωρίς καλούς και αληθινούς φίλους;

Φίλος είναι αυτός που στα επτά πρώτα δευτερόλεπτα που τον συναντάς, ξέρεις πως κάτι κοινά συγκλονιστικό σας ενώνει. Η ψυχή σου τον αναγνωρίζει αμέσως. Κοιτάς τα μάτια του και μέσα σε αυτόν βλέπεις έναν ολόκληρο κόσμο, πανομοιότυπο με τον δικό σου.

Ανακαλύπτεις πως έχεις τόσα κοινά με αυτόν τον "άγνωστο". Έχετε τις ίδιες παραξενιές, κοινά γούστα, συγκλονιστικά όνειρα για το μέλλον, απεχθάνεστε τους τσιγκούνηδες, αγαπάτε το θέατρο, πιστεύετε στους Αγγέλους, ξέρετε να μοιράζεστε και σε παίρνει τηλέφωνο ακριβώς τη στιγμή που τον σκέφτεσαι. Εκπέμπετε στην ίδια συχνότητα.

Φιλία είναι ο κοινός χώρος που μοιράζονται δύο πλάσματα, στη προσπάθεια τους να μάθουν και να βιώσουν τα συναισθήματα τους. Οι φίλοι είναι σαν δυο κρίκοι ο ένας μέσα στον άλλον. Όσο και αν απομακρυνθούν ποτέ δεν σπάνε

.Όσο και αν ο εγωισμός, οι λάθος συμπεριφορές και τρίτα πρόσωπα, φέρουν το διχασμό, η αγάπη θα νικήσει και θα ενώσει ξανά δυο πραγματικούς φίλους.

Ο φίλος καθρεφτίζει όλα αυτά που εύχεσαι και όλα όσα απεχθάνεσαι σε εσένα. Και αυτό είναι σπουδαίο αν το καλοσκεφτείς, γιατί είναι ένας υπέροχος τρόπος να μάθεις τον εαυτό σου.

Ναι η φιλία είναι έρωτας με τη πρώτη ματιά. Είναι η κολλητή σου, που είναι όμορφη, έξυπνη, την θαυμάζεις και είσαι περήφανη που είναι φίλη σου. Μιλάτε ατελείωτες ώρες, ψάχνετε το νόημα της ζωής, έχετε φιλοσοφικές αναζητήσεις και μοιράζεστε την ίδια αγάπη για τα ταξίδια, τα βιβλία και το καλό φαγητό. Είναι αυτή που θα σε μαλώσει, θα θυμώσει μαζί σου, θα αντιδράσει απέναντι σε όποιον και ότι σε πληγώνει σε μειώνει σε μπλοκάρει..

Οι φίλοι είναι ψυχές που ενσαρκώνονται μαζί για να βοηθάει ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στη γη.

Η φιλία είναι μια συγκλονιστική σχέση. Μέσα από αυτήν, εξελίσσεσαι, μεγαλώνεις, ωριμάζεις,μαθαίνεις, γίνεσαι καλύτερος.

Φίλος είναι αυτός που έχει δει σε σένα τον εν δύναμή εαυτό σου, στο μέλλον.

Ξέρει τα ταλέντα σου, τη δύναμη σου και τη σημαντικότητα σου πριν καλά καλά εσύ τα αναγνωρίσεις. Σε εμπνέει, σε πιστεύει, σε παροτρύνει. Σε αποδέχεται, σε αγαπάει και σε βοηθάει.

Και αν έχεις κάποιο φίλο που σε πλήγωσε, πάρε χώρο και χρόνο. ΣΥΓΧΏΡΑ και προχώρα. Δες τι έμαθες. Ευχαρίστησε τον. Είναι ένας λόγος να στραφείς προς τα μέσα, να βρεις ποια είναι η δική σου αλήθεια για τα πράγματα και να αποκτήσεις αρετές και αξίες.

Βάλε μια τζούρα αγάπης.. η αγάπη όλα τα θεραπεύει.


Featured Posts
Recent Posts