Οι αδυναμίες μας μπορεί να γίνουν η δύναμη μας


Η κινέζικη ιστορία που ακολουθεί, μας δείχνει πως όλα είναι θέμα οπτικής.

Μπορούμε να μετατρέψουμε τις αδυναμίες, τις ιδιαιτερότητες ή τα προβλήματα, σε πλεονεκτήματα.

Χωρίς να κρίνουμε αυστηρά εμάς ή τους άλλους. Χρησιμοποιώντας ευφυΐα και αγάπη ακόμη και ένα ραγισμένο δοχείο μπορεί να κάνει τη ζωή μας πιο όμορφη.

Μια γριά γυναίκα, Κινέζα κουβαλούσε νερό με δύο μεγάλα δοχεία κρεμασμένα από τους ώμους της.

Το ένα δοχείο ήταν άψογο και μετέφερε πάντα όλη την ποσότητα νερού που έπαιρνε. Το άλλο είχε μια ρωγμή και στο τέλος της μακριάς διαδρομής από το ρυάκι στο σπίτι, έφθανε μισοάδειο.

Έτσι για δύο ολόκληρα χρόνια η γριά κουβαλούσε καθημερινά μόνο ενάμισι δοχείο νερό στο σπίτι της. Φυσικά το τέλειο δοχείο ένιωθε υπερήφανο που εκπλήρωνε απόλυτα και τέλεια το σκοπό για τον οποίο είχε κατασκευαστεί.

Το ραγισμένο δοχείο ήταν δυστυχισμένο, που μόλις και μετά βίας μετέφερε τα μισά από αυτά που έπρεπε, ένιωθε ντροπή για την ατέλεια του. Ύστερα από δύο χρόνια δεν άντεχε πια την κατάσταση αυτή και αποφάσισε να μιλήσει στη γριά. –

Ντρέπομαι τόσο για τον εαυτό μου και θέλω να σου ζητήσω συγγνώμη!

-Μα γιατί; ρώτησε η γριά. -Για ποιο λόγο νιώθεις ντροπή; - Ε, να! -Δύο χρόνια τώρα μεταφέρω μόνο το μισό νερό λόγω της ρωγμής μου και εξαιτίας μου κοπιάζεις άδικα κι εσύ!

Η γριά χαμογέλασε: -Παρατήρησες ότι στο μονοπάτι υπάρχουν λουλούδια μόνο στη δική σου πλευρά και όχι στη μεριά του άλλου δοχείου; Πρόσεξα την ατέλειά σου και την εκμεταλλεύτηκα. Φύτεψα σπόρους στην πλευρά σου και εσύ τους πότιζες. Δύο χρόνια τώρα μαζεύω τα άνθη και στολίζω το τραπέζι μου. Αν δεν ήσουν εσύ αυτή η ομορφιά δε θα λάμπρυνε το σπίτι μου!

Το δίδαγμα της ιστορίας είναι να μπορείς να αντικρίζεις τα μειονεκτήματα σου και να τα αποδέχεσαι. Εκείνα τα λιγότερο καλά στοιχεία της προσωπικότητας και του χαρακτήρα σου. Αντί να τα κρύβεις και να θυμώνεις με τον εαυτό σου, αποδέξου τα.

Η στιγμή της αποδοχής είναι το 50% της θεραπείας.

Δεν υπάρχει τελειότητα. Υπάρχει η πρόθεση να γίνεις όσο καλύτερος μπορείς, για τον εαυτό σου και για τους άλλους!

#αποδοχή #αγάπη #πλεονεκτήματα #προβληματα #πρόβλημα #αδυναμια #δυναμη

Featured Posts

Something Isn’t Working…

Refresh the page to try again.Error: eb0e7de8081a48c0a89848d64dd3f451
Recent Posts

Something Isn’t Working…

Refresh the page to try again.Error: 8e5a3fc13aea4529a52e56b666f28491