Ο πόνος έλκει πόνο


Τα βάσανα, ο πόνος δεν σε κρατάνε.

Εσύ κρατάς το πόνο, τα βάσανα και τις ταλαιπωρίες.

Πόσες φορές πονέσαμε. Ακόμη και αυτές που επιλέξαμε σοφά. Που είπαμε αυτή τη φορά δεν την πατάω. Αυτή τη φορά θα τα καταφέρω. Έπαθα και έμαθα.. οκ

Οι ίδιες ιστορίες ξανά και ξανά, χιλιοειπωμένες. Αλλάζουν τα πρόσωπα, οι ημερομηνίες, οι ρόλοι, μα το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο.

Εξιστορούμε με πάθος τα βάσανα μας, τις ταλαιπωρίες, όλα αυτά και αυτούς που μας πληγώσαν. Υπερ αναλύουμε τη προδοσία, τη ταπείνωση, την αδικία που βιώσαμε. Καθώς περνά ο καιρός όλα αυτά γίνονται η αλήθεια μας. Αν στην αρχή ήταν μια ιστορία, τώρα έχει γίνει η ζωή μας. Τρεφόμαστε μέσα από το δράμα, την επίκριση και τη δυστυχία. Οικειοποιούμαστε το πόνο. Γίνεται κομμάτι μας και αρνούμαστε να τον αποχωριστούμε. Σαν ρούχο, καλύπτει τη γύμνια της ψυχής μας και περήφανοι προχωράμε δείχνοντας τα σημάδια μας.

Οι πληγές μας γίνανε παράσημα..

Ο πόνος έλκει πόνο.

Εντελώς ασυνείδητα, σαν υπνωτισμένοι ζούμε στο παρελθόν. Ψάχνουμε με φόβο τι μπορεί να φέρει το μέλλον και ξεχνάμε πως ζούμε στο παρόν.

Αδυνατούμε να καταλάβουμε πως αν εστιάσουμε στο εδώ και τώρα θα θεραπεύσουμε το παρελθόν και θα δημιουργήσουμε ένα λαμπερό μέλλον.

Το παρελθόν είναι σκόνη.

Μόνο αυτή η στιγμή επίγνωσης έχει αξία. Τη στιγμή που αποκτώ επίγνωση της κατάστασης που βρίσκομαι, όσο οδυνηρο και αν είναι αυτό που βιώνω, είναι σαν να βγαίνω έξω απο το υλικό μου σώμα, έξω από τη ψευδαίσθηση, να βλέπω από ψηλά τη κατάσταση και να εξιλεώνω κάθε συναίσθημα. Να ξορκίζω κάθε φόβο. Κρατάω την ουσία και προχωράω. Αναγνωρίζω το μάθημα και συνεχίζω.

Ο μόνος τρόπος να αλλάξει κάτι, να βγώ από παρωχημένες αντιλήψεις και επαναλαμβανόμενα αποτυχημένα μοτίβα, είναι να αποκτήσω επίγνωση.

Επίγνωση είναι εκείνο το φως που φωτίζει το βάθος της ψυχής μας και μας αποκαλύπτει το μάθημα, πίσω και πάνω από κάθε πόνο.

Κάθε φορά που πονάς, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και ρώτα : που με εξυπηρετεί όλο αυτό, τι μαθαίνω.

Μόλις αντιληφθείς το μάθημα, ο πόνος εξαφανίζεται μαγικά και προχωράς να εξερευνήσεις άλλες άγνωστες πτυχές του αιώνιου εαυτού σου.

Το πιο σπουδαίο είναι ότι μόλις σπάσεις τις αλυσίδες που σε κρατάνε στο δράμα, στην απελπισία και σε άλλα τραγικά συναισθήματα, μπορείς να μαθαίνεις χωρίς να πονάς.

Αλλάζεις πίστα.. παίρνεις το μάθημα μέσα από την αγάπη.

Soul Ful Meditation

Ακολούθησε μας στη βραδιά διαλογισμού Soulful Meditation και κάνε τα όνειρα σου πραγματικότητα!

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΧΩΝ 2018 ΚΑΝΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 19:30 - 21:00 ΔΡΟΣΙΝΗ 10 ΚΗΦΙΣΙΑ

ΚΟΣΤΟΣ 15 ΕΥΡΩ

Η Βάγια Καλαντζή θα ενεργοποιήσει με το σαξόφωνο της, τα 7 κύρια τσάκρα και θα ξεκλειδώσει όλα τα ενεργειακά κέντρα στο σώμα σου, για να υλοποιείς ακαριαία.

Η Μαρία Αναστασιάδου θα σε οδηγήσει βαθιά στα εγκεφαλικά κύματα θήτα, για έναν εκπληκτικό διαλογισμό άμεσης υλοποίησης όλων όσων ονειρεύεσαι!

Κράτησε τη θέση σου τώρα!

#αγαπη #μαθημα #πονος

Featured Posts
Recent Posts