8 βήματα να απελευθερώσεις το πόνο και τα αρνητικά συναισθήματα


Δεν είναι εύκολο να διαχειριστούμε επίπονα συναισθήματα.

Υπάρχουν πολλές φορές που προτιμάμε να τα αγνοήσουμε παρά να τα επιλύσουμε, ακριβώς γιατί δεν αντέχουμε να πονέσουμε ακόμη μια φορά.

Τα συναισθήματα μας είναι αυτά που δημιουργούν τη ζωή μας. Όσο πιο άμεσα τα απελευθερώσουμε τόσο πιο γρήγορά θα βρούμε τη γαλήνη στη ζωή μας.

Τα συναισθήματα μας, καθορίζουν τη ζωή μας

Πόσο συχνά μέσα στην ημέρα,αναρωτιέστε πως αισθάνεστε?

Η σχέση με το σώμα σας, ποιά είναι?

Υπάρχει κάποιο σημείο στο σώμα σας που νιώθετε ότι σας πονάει ή σας ενοχλεί?

Ποιός ή τι σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα/ασχημα?

΄Ενα από τα μεγαλύτερα δείγματα αγάπης προς τον ευατό μας, είναι να είμαστε απόλυτα συνειδητοί. Να μπορούμε να γνωρίζουμε κάθε φορά πως αισθανόμαστε και γιατί.

Τα συναισθήματα μας είναι το GPS που μας οδηγεί στο χάρτη της ζωής.

Για αυτό οφείλουμε να ξέρουμε τρόπους και να έχουμε εργαλεία που θα μας βοηθάνε κάθε φορά να αναγνωρίζουμε και να καθαρίζουμε τα επίπονα συναισθήματα, ώστε να μένουμε ισορροπημμένοι και ψυχικά υγιείς.

Να μπορούμε να έχουμε καθαρή σκέψη, σαφήνεια και να είμαστε σίγουροι για τις επιλογές μας.

Τα παρακάτω 8 βήματα θα σας οδηγήσουν με ασφάλεια σε ειρήνη με τον εαυτό σας.

Εντοπίστε το τοξικό συναισθήματα σε 8 βήματα

Πριν βιαστείτε να προσπεράσετε τα παραπάνω ερωτήματα και να διαβάσετε το υπόλοιπο κείμενο, σας προτρέπω να μείνετε για ένα λεπτό στη σιωπή.

Αναπνοή

Να πάρετε τρείς βαθιές αναπνοές, κρατώντας τη τελευταία αναπνοή όσο περισσότερο μπορείτε και να εκπνεύεσετε απαλά τον αέρα από τη μύτη, νιώθωντας να σας βυθύζει βαθιά στη καρδιά σας.

Στη καρδιά

Μείνετε εκεί, στο κέντρο της ύπαρξης σας και συνδεθείτε με την ευφυή καρδιά σας. Από αυτό το μέρος της αγνής και απόλυτης σοφίας μπορείτε να πάρετε όλες τις απαντήσεις για όλα τα ερωτήματα που σας απασχολούν.

Ρωτήστε

Ρωτήστε λοιπόν τη καρδιά σας, πως αισθάνεται αυτή τη στιγμή.

Αισθάνεται όμορφα, χαλαρά, έχει άγχος, έχει αγωνία?

Στη συνέχεια ρωτήστε την, τι νιώθει.

Απελπισία, λύπη, προδωσία, απόρριψη, μοναξιά, είναι μερικά από τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να έχετε.

Συναίσθημα

Εμπιστευτείτε τη καρδιά σας.

Ξέρει.

Μόλις θέσετε το ερώτημα, δεν έχει παρά να σας απαντήσει. Αν δεν είστε εξοικειομένοι να αφουκράζεστε τα συναισθήματα σας, ίσως να σας πάρει λίγο παραπάνω χρόνο να πάρετε απάντηση.

Περιμένετε, μέχρι να νιώσετε, να ακούσετε, να δείτε ή απλά να γνωρίζετε το συναίσθημα, χωρίς να προσπαθείτε να ελέγχετε το αποτέλεσμα.

Σώμα

Μόλις πάρετε την απάντηση σας, (βρείτε το κυρίαρχο συναίσθημα), ανατρέξτε στο σώμα σας και παρατηρείστε σε ποιο σημείο, κατοικεί αυτό το συναίσθημα.

Σκανάρισμα

Σκανάρετε το σώμα σας, σαν ακτινογραφία από τη κορυφή του κεφαλιού μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σας. Το συναίσθημα μπορεί να βρίσκεται σε ένα σημείο ή σε πολλά διαφορετικά σημεία, πάνω στο σώμα σας.

Ένταση

Νιώστε την ένταση του συναισθήματος πάνω στο σώμα σας. Είναι έντονο, απαλό, φωτεινό, σκοτεινό, ζεστό, παγωμένο?

Τάση

Παρατηρήστε ποια είναι η τάση που σας δημιουργεί. Έχετε τη τάση να φύγετε, σας θυμώνει, άρα σας δημιουργεί τάση μάχης, θέλετε να κρυφτείτε, απλά μένετε παγωμένοι στη θέση σας ή σας δημιουργεί τάση για εμετό?

Θεραπεύσετε ακαριαία, το αρνητικό συναίσθημα σε 3 βήματα

Τώρα που αποκτήσατε επίγνωση του εαυτού σας, γνωρίζετε το συναίσθημα, γνωρίζετε ποιο σημείο στο σώμα σας μπλοκάρει και ξέρετε ακριβώς τι τάση σας δημιουργεί.

Συγχαρητήρια! Τώραμπορείτε να το επιλύσετε.

1) Πάρτε μια βαθιά αναπνοή, και παρατηρήστε καθώς λευκό ζωογόνο φως εισέρχεται στο ενεργειακό κέντρο της καρδιά σας. Μείνετε μέχρι να νιώσετε πως αυτό το φως σας έχει πλημμυρίσει.

2) Πάρτε από το φως αυτό και δείτε ότι το κατευθύνετε στο σημείο του σώματος που είναι αποτυπωμένο το συναίσθημα. Αν βρισκεται σε παραπάνω από ένα σημεία, θα χρειαστεί να το κάνετε για κάθε σημείο ξεχωριστά.

3) Καθώς παρατηρείτε το φως να χύνετε πάνω στο σημείο του σώματος, που είναι εγκλωβισμένο το συναίσθημα, πείτε νοερά, σε απελευθερώνω, σε απελευθερώνω, σε απελευθερώνω.

Μείνετε μέχρι να νιώσετε γαλήνη και ειρήνη με τον εαυτό σας

4) Αν κατά τη διάρκεια της άσκησης, δείτε κάποιο πρόσωπο να εμφανίζεται στον οραματισμό σας και να συνδέεται με το επίπονο συναίσθημα, απελευθερώστε το και αυτό ταυτόχρονα.

Επαναλάβετε αυτή την άσκηση κάθε φορά που νιώθετε αναστατωμένοι ή πληγωμένοι.

Θα αντιληφθείτε ότι μετά θα νιώθετε ανανεωμένοι, δυνατοί και θα είστε ξανά συντονισμένοι με τη δόνηση του σύμπαντος, επιτρέποντας νέες ευκαρίες και θαύματα να συμβούν στη ζωή σας!

Βάλτε μια τζούρα αγάπης.. η αγάπη όλα τα θεραπεύει

Μαρία Αναστασιάδου

Spiritual Life Coach

Συνεδρίες

Θεραπεία τραύματος

Απαλλαγή από εθισμούς

Θεραπεύοντας την ασθένεια

Καθάρισμά μπλοκαρισμάτων και αρνητικών πεποιθήσεων

Ανάκτηση αρετών και αξιών

Βρίσκοντας το σκοπό της ζωής

Θέματα σχέσεων

#συναισθήματα #πνευματικοτητα #θήτα #διαλογισμός

Featured Posts

Something Isn’t Working…

Refresh the page to try again.Error: 61443c030f1b400fa554db5acf5a956c
Recent Posts

Something Isn’t Working…

Refresh the page to try again.Error: a555efc0f2964bff8234ce4f3389119d