Στοχεύω το τέλος και πετυχαίνω


Πόσες φορές έχει συμβεί στη ζωή όλων μας να θέλουμε να αλάξουμε ή να επιβάλεται να αλλάξουμε.

Τα χρόνια να περνάνε και εμείς να μένουμε κολλημένοι σε δουλειές και σχέσεις που έχουν τελειώσει εδώ και καιρό.

Σαν άλλος Οδυσσέας, εμείς ξεχάσαμε να βάλουμε κερί στα αυτιά και οι σειρήνες μας παρέσυραν στη ψευδαίσθηση της ασφάλειας που προσφέρει η ρουτίνα και η στασιμότητα.

Πολλές φορές νιώθουμε δυστυχισμένοι με τη ζωή μας. Δεν ξέρουμε από που να αρχίσουμε. Νιώθουμε πως είναι μεγάλο το ρίσκο να ξεκινήσουμε κάτι από την αρχή. Φοβόμαστε μην αποτύχουμε, μην ρεζιλευτούμε.

Δεν ξέρουμε πως να κάνουμε την αρχή.

Έτσι περνάνε οι μέρες, οι μήνες, τα χρόνια. Χωρίς να έχουμε βρεθεί ποτέ εκεί που θα θέλαμε πραγματικά να είμαστε.

Το ρητό του Πλάτωνα περιγράφει ακριβώς αυτό που πρέπει όλοι να ξέρουμε.

"Αρχή ήμισυ παντός"

Θυμίζοντας μας, πως τη στιγμή που αποφασίζουμε να ξεκινήσουμε κάτι, είναι η στιγμή που έχουμε στείλει αυτόματα μήνυμα στο σύμπαν και όλη η ενέργεια αναδημιουργείται ώστε να υλοποιήσουμε το ζητούμενο.

Το πως θα κάνουμε την αρχή σε οτιδήποτε είναι πάντα η μεγαλύτερη δυσκολία. Δεν ξέρουμε με ποιο τρόπο να ξεκινήσουμε, πως και πότε.

Θυμάμαι κάθε φορά που έπρεπε να κάνω μια αλλαγή, με κυρίευε η αγωνία και ο φόβος της αποτυχίας.

Τώρα ξέρω πως για να κάνω μια πετυχημένη αλλαγή πρέπει να στοχεύσω στο τέλος.

Στο βραβείο. Στο αποτέλεσμα. Στο κέρδος που θα αποκομίσω από την αλλαγή αυτή.

Αυτό είναι ένα σπουδαίο τρίκ για τον εγκέφαλο μας. Γεμίζει ευχαρίστηση και προσμονή.

΄Όταν θέλουμε να φάμε αυτό το οποίο μας υποκινεί σε πρώτο επίπεδο είναι το αίσθημα της πείνας αλλά σε ένα πιο βαθύ επίπεδο είναι αυτό που θα λάβουμε αφού έχουμε φάει. Είναι η απόλαυση, η αίσθηση ενέργειας και δύναμης που έχει ξανά το σώμα μας και η ευχαρίστηση που έχει γεμίσει τον ουρανίσκο μας.

Τα 5 βήματα της αλλαγής, ξεκινώντας από το τέλος!

1. Δείτε ποιο είναι το όφελος σε πρακτικό επίπεδο που θα αποκομίσετε όταν θα έχετε κάνει την αλλαγή. Θα έχετε περισσότερα χρήματα, μεγαλύτερο κύρος, μεγαλύτερη εμπειρία?

2. Πως θα σας κάνει να αισθάνεστε αλλά και πως αισθάνεστε τώρα καθώς σκέφτεστε ότι έχετε ολοκληρώσει την αλλαγή. Το αίσθημα της δύναμης, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, επιτυχημένοι?

3. Ποια είναι τα βήματα που χρειάζεται να κάνετε ώστε να φτάσετε μέχρι το τέλος. Στρατηγικός σχεδιασμός. Βάλτε μικρούς στόχους για να φτιάξετε μια γέφυρα που θα σας οδηγήσει στην αλλαγή και σε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

4. Βάλτε ένα χρονοδιάγραμμα. Πότε θέλετε να έχετε ολοκληρώσει την αλλαγη σας. Βάλτε κάτι ρεαλιστικό. Μια ημερομηνία που ο λογικό σας, νους, τη θεωρεί εφικτή.

5. Ζητείστε βοήθεια από έναν Coach. Όσο έμπειροι και αν είσαστε, πάντα χρείαζεται να πάρετε τη γνώμη έναν εξειδικευμένου επαγγελματία. Θα εντοπίσει τα δυνατά σας, σημεία και θα σας προστατέψει από τα τρωτά σας. Θα ανακαλύψετε περιοριστικές πεποιθήσεις και μπλοκαρισμένα συναισθήματα.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ THETA HEALING BASIC DNA

2 - 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 10:00 - 18:00

ΧΩΡΟΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ BALM

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ 16 ΚΗΦΙΣΙΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 6971790336

#αλλαγη #σεμιναριαθητα #μαριααναστασιαδου

Featured Posts
Recent Posts